Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Aktiva Ute – utomhuspedagogik för gymnasieelever

Elever lägger upp ved vid eldplats. Aktiva Ute

I juni avslutade vi på Malmö Naturskola projektet Aktiva Ute som pågått under två år. Nu är också dokumentationen klar till arbetet och vi hoppas självklart på att våra erfarenheter kan komma till nytta och inspirera andra som är intresserade av att använda utomhuspedagogik i sin undervisning.

I filmen Aktiva Ute – i Bokskogen följer vi två klasser som är ute en dag och upptäcker våren. Tillbaka i klassrummet reflekterar de och fördjupar de sina kunskaper.

 

-Ungdomarna interagerar med varandra på ett positivt sätt,…vi (lärare) finns bara med i ytterkanten, säger Thomas Thell som är lärare på Agnesfrids Gymnasium och deltar med sin klass Möbel- och inredningssnickare. Han tycker en stor fördel att vara med är att eleverna ser var materialet de arbetar med i skolan kommer ifrån.

Fem elever från språkintroduktion på Frans Suell Jörgen Kocks gymnasium gjorde tillsammans med Malmö Naturskola inspirationsskriften:

 

Mer info om hur vi lade upp arbetet samt våra reflektioner kring och erfarenheter från Aktiva Ute kan läsas i rapporten som vi sammanställt. Ladda ner den här:

 

Malmö Naturskola har genomfört det tillsammans med Naturskyddsföreningen i Malmö och med ekonomiskt stöd av Naturvårdsverkets Lona-bidrag.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel