…och BUFF är ju inte bara film!

februari 26, 2014, 15:32 Ina Alm

Under BUFF-veckan mellan den 10 och den 14 mars, alltid vecka 11, händer det mycket för den som är intresserad av film och medier och arbetar i skolan!

Tisdagen den 11 mars

Föreningen Film- och mediepedagogik arrangerar i år, i samarbete med BUFF, CPI och Film i Skåne, en heldag med fokus på MIK, medie- och informationskunnighet. Under förmiddagen blir det visning av filmen IRL och samtal efter.  

Programmet fortsätter klockan 11.30 på Hotel Best Western Noble House. Mikael Kowalski inleder med en föreläsning om sociala medier och nätmobbning. Det blir paus för lunch och sedan berättar Statens medieråd om sin nya pedagogiska satsning, MIK-rummet. Efter det följer ett program späckat av film- och mediepedagogiska tips och projekt från runt om i landet. Vill du läsa hela eftermiddagsprogrammet klicka HÄR!

Anmälan:
https://vp.eventival.eu/buff/2014/custom-form/filmpedagogik/edit
Obs! Du måste skapa ett konto innan du kan anmäla dig!

Plats:
9.15 Filmstaden Filmvisning och samtal
11.30 Hotel Best Western Noble House Föreläsningar/seminarier

Onsdagen den 12 mars

Filminstitutet bjuder in till sin årliga Skolbiodag och i år handlar det om barnfilmen i ett filmhistoriskt perspektiv. Ur programmet:

Ella Lemhagen (Tur och retur, Tsatsiki och kommande Pojken med guldbyxorna) berättar om sitt framgångsrika arbete.

Gunilla Dahlberg(professor i pedagogik) föreläser om det lekfulla lärandet och om att våga släppa in kaos och konstupplevelser i skolmiljön.

Exklusiv visning av Mark Cousins hyllade film A Story of Children and Film om barnen i filmhistorien – med pinfärskt extramaterial!

Mer information och anmälan hittar du HÄR!
Obs! Sista anmälningsdag är den 5 mars!

Skrivet av Ina Alm
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *