Kulturombudens röster

september 18, 2014, 8:54 Ina Alm

IMG_4677 - version 2”Det var ett bra utbud helt enkelt!” säger en av utbudsdagens deltagare. De flesta som var med på Mazetti den 28 augusti svarade på några korta frågor kring dagens upplägg och innehåll. Så här säger de om sina upplevelser…

”Man får alltid en kick av era utbudsdagar! Det behövs folk som ni som ser till att alla barn får tillgång till kultur. Kultur behöver få en högre status hos rektorer och skolledning. Kulturens roll i lärandet! Och för det personliga växandet!”

”Ni som har ordnat detta har gjort ett fantastiskt jobb! Det var trevligt att få ta del av inspirationsdagen! Kul med en heldag och givande att själv få vara aktiv i de olika work shopparna.”

Rytmikworkshoppen nämndes redan i en kommentar i vårt förra blogginlägg om utbudsdagen, som arrangerades som ett samarbete mellan Grundskoleförvaltningen och Kulturförvaltningen. Att jobba med iPad och reflektion gav mersmak men väckte också en önskan om att tiden skulle varit längre tilltagen. Intentionen att ha ett brett utbud med något som passar alla verkar ha fungerat; alla workshoppar var uppskattade av någon kategori lärare.

Många tyckte att smakproven från höstens utbud var inspirerande, relevanta för olika elevåldersgrupper och underhållande. Men en deltagare uttryckte sig så här:

”Ni brukar dela upp utbudsdagarna åldersrelaterat. Det brukar vara enbart kultur för F-åk 3 de dagar jag deltar men nu kom det även aktiviteter för åk 7-9. För min del är det inte intressant och jag hade gärna sett mer av det som finns för min åldersgrupp.”

bild

Ett par andra kommentar var:

”Fantastisk föreställning av PotatoPotato!” och ”Föreställningen XOXY var högt över mina förväntningar, även om de var högt ställda från början!”

För den som är nyfiken på mer om just den gruppen är det bra att hålla utkik på Pedagog Malmö som kommer att publicera en artikel om PotatoPotato inom kort. Det finns också möjlighet att delta vid deras fortbildningstillfällen i mitten av oktober. Du hittar mer information om föreställning och workshop och hur du anmäler dig här:

http://www.potatopotato.se/2/163/sex-nowadays-sug-f-slicka-k-xoxy/

Det finns även möjlighet att boka platser till föreställningen XOXY för hela klassen. Klicka här för att komma till bokningen i Kulturproceduren…

Och kanske viktigast av allt…

”Maten var väldigt god. Gott och bekvämt att slippa fara ut på stan och äta. Lyxigt att få vara med under en hel dag!”

Vi som arrangerade tackar för att ni ville dela dagen med oss!
Även kulturombuden inom förskolan har varit på utbudsdag. Om den dagen kan du läsa här:

http://webapps2.malmo.se/pedagogmalmo/2014/09/12/inspirationdag-pa-mazetti/

Text: Ina Alm

Skrivet av Ina Alm
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *