The alphabet -en film, en macka och ett samtal

oktober 16, 2014, 13:29 Ina Alm

Som en del i Malmös satsning på Skapande skola har Grundskoleförvaltningen fått extra stöd från Kulturrådet för att skapa mötesplatser mellan dig som jobbar i skolan och de som jobbar i kultursektorn. Under en rad arrangemang kommer vi att öppna för möten och samtal kring lärande, skapande, språk, etik och många andra ämnen.

Det första tillfället för att mötas är den 27 oktober på Victoriateatern. Vi har valt att visa den uppmärksammade filmen The alphabet. Vi öppnar dörrarna klockan 16.30 och bjuder på smörgås och något att dricka till. Filmen startar klockan 17.00!

Alphabet_Plakat_size_400”The alphabet är en dokumentärfilm om lärande och skola och samtidigt en hyllning till människans fantasi och förmåga. Det är en film om vad som händer med barn när uppväxten bara blir konkurrens, prestation, standardfrågor och facit. Om – med en röst ur ”The alphabet” – hur livet förminskas när det reduceras till ekonomi.”
(Hynek Pallas, SvD) Läs mer om filmen i recensionen HÄR

Efter filmvisningen håller Kerstin Larsson, tidigare lärare, rektor och chef för FoU/utbildning, ett samtal utifrån filmen.

Detta är ett samarrangemang mellan Grundskoleförvaltningen, Kulturförvaltningen och Glokala Folkhögskolan.

alphabet_inbjudan som Pdf

Anmälan för dig som jobbar i skolan:
http://www.pedc.se/booking/kurs.aspx?ID=1471

Text: Ina Alm

Skrivet av Ina Alm
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *