Prickig och Fläckig filmpedagogisk workshop

april 7, 2016, 14:01 Gästbloggare Gästbloggare

Barnkulturenhetens filmpedagogiska verksamhet har under vårterminen 2016, förlagt filmpedagogiska workshopar för barn mellan 3-5 år på biograf Panora. Workshopen börjar med en kort introduktion, som efterföljs av två kortfilmsvisningar av Lotta och Uzi Geffenblads animerade figurer Prick och Fläck.

Utifrån de animerade kortfilmerna påbörjas arbetet med att lära hur vi själva kan skapa animerad film. På plats i salongen finns filmpedagoger som med teknik, bakgrunder och figurer skapar en animerad film tillsammans med publiken.

Filmpedagogisk workshop på Panora. Linda Persson leder workshopen. Beställare: Åsa Björklund
På filmduken kan publiken se de olika momenten i hur en animerad film blir till. Workshopen knyter an till filmupplevelsen och reflekterar kring hur bild och ljud blir animerad film.

Prickig och Fläckig filmpedagogisk workshop är mycket uppskattad bland barn och pedagoger i förskolan. Barnkulturenhetens filmpedagoger kommer därför utveckla workshopen under hösten 2017 och i samband med det även erbjuda fortbildning i animerad film med iPad för förskolans pedagoger i Malmö stad.

Text och foto:
Linda Persson
Drama-, teater-, filmpedagog
Pedagogisk samordning, Kulturförvaltningen

Skrivet av Gästbloggare Gästbloggare
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *