Skapa bildstöd enkelt med Bildstod.se

juni 14, 2016, 12:33 Ida Rosqvist Ida Rosqvist

Nu har nog de sista tonerna av Idas sommarvisa tystnat på skolor runt om och sommarledighet börjar närma sig med stormsteg. Jag har gjort ett schema med olika sommaraktiviteter så att ni inte tappar styrseln när skolans struktur och rutiner tar en paus. Jag vill också passa på att tacka alla läsare som vill följa vår skollogopedblogg och önska er en riktigt skön sommar. Det är väldigt kul att ni är så många som kikar in här!

Inför sommaren vill jag passa på att tipsa om sidan bildstod.se där du enkelt kan skapa material med bildstöd för många olika syften. Det är gratis och allt du behöver göra är att registrera ett konto och sen är du redo att sätta igång.  Det är därför ett bra alternativ om du är på gång med att börja lära dig att använda bildstöd.

En fiffig sak med sidan är att du kommer åt dina filer genom att logga in via internet så de är tillgängliga från olika datorer. Eftersom det finns möjlighet att skapa material som delas publikt med andra användare finns redan massor av material att använda rakt av eller utgå ifrån när du skapar eget. Här kommer ett axplock av material som kan laddas ner:

Aktiviteter i förskoleklass

Självklart kan du göra schemabilder med bildstöd

NP

Du kan göra färdiga dag-för-dag-bildscheman. Här är ett schema över en dag med nationella prov.

idrott

Förberedelse inför, under (och efter) en aktivitet

Livet i bokstavslandet

Material att använda tillsammans med Livet i bokstavslandet

slöjdord

Slöjdord och -aktiviteter

Religion

Ord inom religion med fokus på kristendomen

Faktatext med bildstöd

Exempel på faktatext med bildstöd

språkträning

Det går även att göra material, som memoryspel, för språkträning

Många av bilderna som används på bildstod.se kommer från arasaac.org vilket är en sida där du enkelt kan söka och ladda ner enskilda bilder för att skapa material. Jag hoppas att detta inspirerar till att börja utforska användandet av bildstöd av olika slag. Vi på skollogopedbloggen kommer att fortsätta att skriva om olika sätt att skapa och använda bildstöd så fortsätt att kika in här i höst!

Skrivet av Ida Rosqvist Ida Rosqvist
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

5 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *