Lisa Bolin – Vetenskapligt skrivande på gymnasiet

augusti 18, 2016, 13:03 Pedagog Malmö Live Pedagog Malmö Live

Att skriva vetenskapligt är en utmaning för många elever. Vårterminen 2015 fick var femte elev på högskoleförberedande program underkänt på den skriftliga delen av nationella provet i svenska 3. Hur kan vi bättre förbereda eleverna inför de krav på vetenskapligt skrivande som vidare studier på universitet och högskola innebär? Lisa Bolin, gymnasielärare i svenska och mediekommunikation, berättar om hur man kan arbeta med vetenskapligt skrivande genom hela gymnasietiden och i fler ämnen än svenska för att öka elevernas möjlighet att lyckas med dessa texter. Tillfälle ges också för diskussion och utbyte av erfarenheter. Lisa arbetar idag som språkutvecklare på Pedagogisk inspiration.

Lisa ersätter Therese Blomberg som föreläsare på S:t Petri skola. Lyssna till Lisa på Pedagog Malmö Live!

Skrivet av Pedagog Malmö Live Pedagog Malmö Live
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *