Det snackas om…

december 16, 2016, 8:20 Johanna Ravhed Johanna Ravhed

Terminen börjar gå mot sitt slut och det är dags för Pedagog Malmö att publicera sista nyhetsbrevet för i år.

Enligt Lärarnas riksförbunds undersökning är föräldrar som hör av sig med åsikter om undervisningen och läxor ett växande arbetsmiljöproblem. På Rörsjöskolan känner lärarna väl igen problematiken. Hör reportaget här.

Lärarnas tidning har undersökt lärares inställning till PISA:s inflytande på skoldebatten. Ungefär hälften av dem tyckte att PISA tillmäts alldeles för stort inflytande. Läs mer om undersökningen här.

Ett nytt förslag kan ge Skolinspektionen ett ännu bredare uppdrag. I förslaget ingår att några av Diskrimineringsombudsmannens uppgifter ska läggas på Skolinspektionen istället. Läs mer om förslaget här.

Och till sist vill vi gratulera de klasser som har tagit sig vidare till kvartsfinaler i Vi i femman. Här ser du hur kvartsfinalerna avgörs och vilka skolor som ställs mot varandra.

Foto: Colourbox

Skrivet av Johanna Ravhed Johanna Ravhed
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *