Det snackas om…

februari 10, 2017, 11:02 Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö

Det är fredag och dags att sammanfatta några av veckans skolnyheter.

Lärarbristen är stor runt om i Sverige – inte minst i Malmö. Enligt en undersökning gjord av SCB (Statistiska centralbyrån) jobbar idag 33 000 lärarutbildade inom andra yrken än utbildning. 60 procent av dem kan tänka sig att återvända – men då krävs det förändrade arbetsvillkor. Läs mer om undersökningen här.

I veckan har också en intervju med malmörektorerna Jenny Nyberg och Claes Jeppsson publicerats. Här kan du se när de diskuterar hur man kan få exceptionella resultat genom att tänka mer otraditionellt.

Många av Malmös skolor kameraövervakas som ett led att göra skolorna till en tryggare plats. Enligt statistiken har skadegörelsen minskat sedan 2006. Men mellan 2011 och 2015 har kostnaderna för skadegörelse ökat. Läs artikeln här.

Illustration: Colourbox

Skrivet av Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *