Inspirationskväll med SYD-SMaL och Malmö Högskola

mars 3, 2017, 15:04 Matteutvecklare PI Malmö Matteutvecklare PI Malmö

I veckan bjöd SYD-SMaL tillsammans med Malmö högskola in till en inspirationskväll med Esperanza Salazar från Backaskolasydsmal-1n i Lund. Vi fick en inblick i hur en matteverkstad kan vara inredd och uppbyggd. Esperanza berättade på ett väldigt inspirerande sätt om sitt arbete i matteverkstaden. Hur hon genom estetiska uttrycksformer låter barnen skapa, förändra, se och uppleva matematiska begrepp. Hon delade med sig av aktiviteter och konkreta idéer för att inspirera oss deltagare.

sydsmal-2Vi som var på plats fick genom workshops bland annat prova på olika aktiviteter så som spegelsymmetri, pappersvikning, geometriska figurer med geobräde, division och tal i bråkform med klockan som redskap.

Den 19 april bjuder SYD-SMaL in till en ny inspirationskväll med Esperanza Salazar på Malmö Högskola. Då kommer det att handla om matematik och pappersvikning. www.smal-matte.com

Text och bild: Carina Bognäs

Skrivet av Matteutvecklare PI Malmö Matteutvecklare PI Malmö
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *