Det snackas om…

1 månad, 8:04 Johanna Ravhed Johanna Ravhed
News word and magnifying glass

En vecka har gått sedan senaste nyhetsbrevet och nu är det dags igen att ta sig an veckans skolnyheter.

Historien om Conrad i Malmö har varit en av veckans stora nyheter. Conrad, som har lindrig autism, har inte kunnat gå i skolan under hela hösten eftersom skolan inte ger honom det stöd han behöver. Det är Kalla Fakta som berättar om Conrad i sin granskning som kallas ”De olönsamma barnen”. Se hela granskningen här.

Andelen behöriga lärare sjunker i landets skolor. Enligt Skolverkets statistik har över hälften av lärarna som har nyanställts det senaste läsåret saknat pedagogisk högskoleexamen. Läs mer hos Skolverket – där du också hittar statisk nerbruten på län, kommun, och skolenhetsnivå.

Även Lärarnas tidning uppmärksammar den resa som Hermodssdalsskolan har gjort – från en skola som ständigt kämpade med bråk, bränder och kriminalitet – till en skola som präglas av trygghet och studiero. Läs också Pedagog Malmös reportage om hur Skandalskolan reste sig ur askan.

Illustration: Colourbox

Skrivet av Johanna Ravhed Johanna Ravhed
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *