Det snackas om…

maj 19, 2017, 8:52 Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö

Varje fredag sammanfattar Pedagog Malmö några av de skolnyheter som har publicerats den senaste veckan.

Veckan som har gått har varit nyhetsintensiv när det gäller svenska skolan. I Malmö kom nyheten att Humrfyskolan kommer att stängas till hösten. Skolan själv berättade nyheten via ett blogginlägg som ni kan läsa här. Här finns också en av de artiklarna som skrivits under veckan.

SVT Nyheter har under veckan som har gått gjort en större kartläggning av så kallade ”snällbetyg”. SVT:s granskning kommer fram till att friskolor oftare ger snällbetyg, att samma provresultat ger olika betyg i olika kommuner och det är vanligare att flickor får snällbetyg. Minister Anna Ekström har reagerat på granskningen och vill att man ska lagstifta mot de så kallade snällbetygen.

Skolverket har fått en ny generaldirektör som heter Peter Fredriksson. Här kan ni hitta pressmeddelandet från regeringen.

I Malmö har Flammy varit på besök. Han träffade ett hundratal förskolebarn som under en dag fick träffa polis och räddningstjänst. Här kan ni se inslaget fullt av blinkande blåljus, ambulanser och polisbilar.

Skrivet av Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *