Ett helare Malmö – Fokus på Afrika

maj 26, 2017, 11:30 Tobias Sonestedt

I år kom den tredje och sista filmen i serien Ett helare Malmö. Bakgrunden till filmerna finns i frågan ”Var finns kvinnorna i historieundervisningen?”. Alla tre filmerna ger röst åt kvinnor som har varit med och påverkat utvecklingen i sina födelseländer. Samtidigt väcker det frågor kring just avsaknaden av kvinnor i våra traditionella historieböcker, vilket kan leda till att undervisningen får nya dimensioner efter att ha sett denna filmtrilogi.

De två tidigare filmerna har handlat om Latinamerika och Iran. I den tredje handlar det de afrikanska länderna Somalia, Kongo, Sudan tillsammans med Jemen på den arabiska halvön. Till alla filmerna finns det gedigna handledningar som hjälper arbetet i klassrummet.

Filmerna finns i Selma och är tillgängliga för alla inom Malmö stads skolor:
Fokus på Latinamerika
Fokus på Iran
Fokus på Afrika

Tillhör man en friskola eller en annan kommun går det bra att kontakta mig.

Skrivet av Tobias Sonestedt
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *