Det snackas om…

oktober 6, 2017, 9:58 Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö

Då har ännu en vecka gått och det är dags att sammanfatta några av de skolnyheter som publicerats i veckan.

I veckan presenterade Lärarförbundet rankningen för Sveriges bästa skolkommun. ”Lärarförbundet rankar Sveriges bästa skolkommuner för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan”, skriver förbundet på sin hemsida. Hur ligger din kommun till? Kolla listan här. 

Malmö stads grundskoleförvaltnings studiedag i Baltiska hallen förra veckan har rört upp känslor i såväl debattartiklar och tv-program som sociala medier. Fokus har hamnat på en pausaktivitet som involverade en ”bananramsa” efter en föreläsning om aktuell hjärnforskning.
Läs Malin Lernfelts debattartikel i Expressen och Malmö stads grundskoledirektörs, Anders Malmquists, replik.

Sist men inte minst kan vi berätta att förslaget om att anställa lärare utan legitimation i Malmö stad, i ett försök att lösa lärarbristen, kan komma att dras tillbaka. Förslaget kan nämligen vara ett lagbrott.
”Utbildade lärare är en framgångsfaktor för elevernas resultat”, säger Sara Svanlund, andra vice förbundsordförande på Lärarnas Riksförbund, till Skolvärlden.

Skrivet av Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *