Det snackas om…

oktober 27, 2017, 7:40 Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö

Fredagen är kommen och med det är det dags att sammanfatta några av veckans skolnyheter.

För en tid sedan uppmärksammades Malmö stads förslag om att tillsvidareanställa så kallade grundskolepedagoger (obehöriga lärare) som ett sätt att knyta till sig personer som på det sättet kunde sätta stopp för den stora ruljangsen av olika vikarier. Förslaget har nu stoppats. Läs varför här.

Trots att det har gått två år sedan det blev obligatoriskt att undervisa i hållbar utveckling finns det inget samlat grepp om hur den undervisningen ser ut. Nu vill Lärarförbundet och Skolverket att en kartläggning ska ske. Läs mer här.

Om ensamkommande elever sköter sina studier kan de få förlängt uppehållstillstånd i Sverige. Nu växer kritiken bland lärarna som menar att de blir en del i asylprocessen och tvingas fatta livsavgörande beslut. Läs mer här.

Illustration: Colourbox

Skrivet av Red. Pedagog Malmö Red. Pedagog Malmö
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *