Filmer kommer och går

1 vecka, 13:30 Tobias Sonestedt

Terminen börjar gå mot sitt slut och för vårt strömmande mediainnehåll i Selma innebär det att det är dags att förlänga licenserna på en del filmer. En konsekvens av detta är också att filmer som distributörerna inte längre har avtal för, kommer att försvinna när året är slut.

Det innebär att bland annat nedanstående 11 titlar inte finns kvar när vårterminen börjar. Finns det tid och möjlighet att se någon eller några av de här filmerna innan jul ska man passa på eftersom det är svårt att säga om eller när de kommer tillbaka.

De allra flesta filmerna har handledningar för att hjälpa till med hur du kan arbeta med filmerna i klassrummet. Filmerna går att se inom Malmö stads skolverksamheter. Malmö stads lärare och elever kan komma åt materialet hemifrån genom att logga in med sitt skola.malmo.se-konto. Dock behöver man ett lånekort kopplat till den adressen för att det ska fungera. Har du inget lånekort kan du prata med din verksamhets skolbibliotekarie. Hen kan hjälpa dig.

Mullvaden (Handledning finns)

Urpo och Turpo

Det finns bara en Jimmy Grimble (Handledning finns)

Kid Svensk (Handledning finns)

Patrik 1,5 (Handledning finns)

Pans Labyrint (Handledning finns)

Emil och Ida i Lönneberga

Mandela – Vägen till frihet (Handledning finns)

Det vita bandet (Handledning finns)

Skellig (Handledning finns)

Regret! (Handledning finns)

Skrivet av Tobias Sonestedt
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *