Gå direkt till innehållet

Litteratur: Entreprenöriell pedagogik i skolan

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Bokomslag med bronsbyst i profil

Bokomslag med bronsbyst i profil.Entreprenöriell pedagogik i skolan – drivkrafter för elevers lärande.
av
Åsa Falk-Lundqvist, Per-Gunnar Hallberg, Eva Leffler, Gudrun Svedberg.
Liber 2011

Om författarna: Författarna är samtliga verksamma vid Umeå universitet och knutna till området Företagsamt lärande och Entreprenöriell pedagogik.

Målgrupp: Boken riktar sig till blivande lärare, redan yrkesverksamma lärare och till rektorer i grund- och gymnasieskolan.

Läs mer om boken här.

Mina reflektioner kring boken: Boken är mycket intressant och lättläst. Den resonerar kring flera frågor som dyker upp i samand med entreprenörsskap i skolan såsom: Är entreprenöriellt lärande i skolan en fluga? Handlar det om att marknadskrafterna vill ta sig in i skolan. Är entreprenörsskap något medfött eller är det något som man kan lära sig? Jag tycker att boken lyckas vidga perspektiven och sätta entreprenrösskap i ett större sammanhang. Det finns också tydliga kopplingar till den kunskapssyn som finns i vår läroplan Lgr11. Jag kan verkligen rekommendera boken om man vill sätta sig in i vad Entreprenöriellt lärande i skolan innebär.

Charlotte Christoffersen
Centrum för Pedagogisk Inspiration

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!