Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Engagera dina elever genom att rösta

Mentimeters logga

Skärmdump från Mentimeter

Rösträkningssystem eller så kallade mentormetersystem har sedan länge använts i många klassrum. Nackdelarna med dessa är att de är dyra och att de oftast måste bokas i förväg eftersom man bara haft råd att köpa in ett begränsat antal.

Men nu har det kommit ett gratis onlineverktyg som alternativ där eleverna istället använder sina mobiltelefoner eller ”en-till-en” datorer för att rösta. Det enda du som pedagog behöver göra är att gå till mentimeter.com för att skapa din fråga och sedan be dina elever gå till m.mentimeter.com och slå in det unika id som frågan har för att rösta. Resultatet av omröstningen presenteras sedan live.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel