Gå direkt till innehållet

Populärvetenskapligt om årets Nobelpris

Publicerat: Skribent: Gästbloggare

Bokomslag till boken Alfred Nobel - Från fattiglapp till Nobelpris.Första veckan i december distribueras Kungliga Vetenskapsakademiens affischer som på ett pedagogiskt och illustrativt sätt beskriver vetenskapen bakom ekonomi- fysik- och kemipriset. Affischerna kan beställas kostnadsfritt från Utbudet. Där finns det även att hämta en populärvetenskapligt fördjupningsmaterial för lärare.

Från eLib kan rekommenderas Dag Sebastian Ahlanders ”Alfred Nobel: från fattiglapp till Nobelpris”. Boken ingår i Natur och Kulturs serie Svenska européer. Serien vänder sig till barn och ungdomar från 9 år och uppåt.

Text: Aleksandra Erlandsson

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!