Gå direkt till innehållet

SmartBoard som filmduk? Inte nu längre!

Publicerat: Skribent: linda Sikström
Kvinna ler.

Kvinna ler.

Anna-Lena Godhe, som är doktorand på Instutionen för tillämpad informationsteknologi vid Göteborgs Universitet, föreläste för mig och mina kollegor när Kulladalsskolan hade studiedag. Anna-Lena föreläste kring språk (framför allt elevers textskapande) och IKT. Jag känner Anna-Lena sedan tidigare och vi har haft många och långa diskussioner om elevers textskapande och hur man kan använda sig av IKT som verktyg i skolan. Jag måste erkänna att jag pinsamt nog har använt SmartBoarden i klassrummet som filmduk….

Kanske finns det fler som har SmartBoarden som filmduk? Jag har provat mig fram och det är roligt att arbeta med SmartBoard!! Här kommer länkar med bra lektioner som går att använda på SmartBoarden!

www.burkar.nu/skafferi/interaktivt.html (fungerar inte längre)

www.smartklubben.se (här krävs att du skaffar ett login)

www.exchange.smarttech.com

www.magneticpoetry.com/kids-area     (riktigt rolig sida som tar de där magnetpusselorden till en ny nivå, nämligen från kylskåpsdörren till SmartBoarden)

 

 

2 Kommentarer

  1. Jag har precis fått igång smartboarden i mitt klassrum i förskoleklassen. Jag har tittat lite på de länkar du har lagt ut här. alla fungerade inte. Har du fler tips? Lägger du upp egna interaktiva lektioner eller använder du mest färdiga? Finns det pedagogiska spel osm är gratis som går att använda på smartboarden?

  2. burkar.nu (Annas länkburkar) är nerlagd sedan ett tag. När det gäller SMART Board och pedagogiska spel, kan du utgå ifrån att det fungerar på tavlan, eftersom allt du kan göra på datorn med mus, kan du göra med en SMART Board. Är det spel som kräver att man använder tangentbord och mus samtidigt blir det lite besvärligare.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!