Gå direkt till innehållet

eTwinning – ständigt växande

Publicerat: Skribent: Annie Bergh
Europakarta som markerar länder som är med i e-twinning.

Europakarta som markerar länder som är med i e-twinning.När jag gick med i eTwinning 2006 var det 18000 skolor med som låg utspridda över hela Europa. I skrivande stund är det 155 384 – det växer hela tiden vilket ger dig/mig som pedagog en enorm valmöjlighet.

Vad är då eTwinning?

eTwinning är en del av Comenius, EUprogrammet för skolutbildning och startades från börja nmed ambitionen att skapa ett närverk för elever och lärare över hela Europa. På så sätt kunde man öka lärandet och samarbetet mellan olika länder och eleverna upplever det många gånger som mer meningsfullt ”de går något på riktigt”. Tanken är att det ska vara IKT som man använder i alla oanande former för att skapa sina former för hur detta ska gå till.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!