Gå direkt till innehållet

eTwinning Workshops

Publicerat: Skribent: Annie Bergh
Europas flaggor och eu-flaggan på flaggstänger.

Hej igen!

När man arbetar med eTwinning så finns det också möjlighet att delta i Proffessional workshops som brukar vara 3 – 4 till antalet varje termin. Dessa workshops riktar sig till olika målgrupper för var gång och det är alltid ett nytt värdland varje gång också. Här har du chansen till mycket spännande, intressant och ny utbildning inom särskilt IKT där du får prova på olika verktyg i olika workshops. Du får också chansen att knyta kontakt med kolleger över hela Europa – det brukar vara runt hundra pedagoger på var konferens.

Här har de PDW:S somär kvarden här terminen. Om ni är intresserade av att veta mer, anmäla er eller vill att jag ska komma ut och berätta mer om eTwinning och dess enorma möjligheter så hör av er till mig eller läs på: www.etwinning.net

Kram Annie

19-21 april 2012 Sjukhuslärare Göteborg, Sverige

Fokus ligger på att undervisa barn på sjukhus eller i andra situationer utanför skolan.

 

31 maj -2 juni 2012 Lågstadielärare som undervisar i matematik nära Lissabon Portugal

Denna workshop vänder sig till lågstadielärare som undervisar i matematik.

 

7-9 juni 2012 Lärare i matematik, naturvetenskap och teknik Vilnius, Litauen

Denna workshop vänder sig till grund- och gymnasielärare i matematik, naturvetenskap eller teknik. Fokus ligger på pedagogisk användning och utbyte av online lärresurser och scenarier för gemensam undervisning och inlärning.

4 Kommentarer

 1. Finns det möjlighet att söka EU-pengar för att åka på lärarkonferenser med eTwinning?

 2. Det finns ingen anledning att söka pengar då de enda utgifterna du kan tänkas ha är tåg/buss/taxi till från flyget. Det kan också tänkas att skolan behöver ordna vikarie en eller två dagar men… detta är fortbildning på hög nivå och det ingår till viss del i uppdraget så om någon är intresserad så rekommenderar jag gärna er vidare till NSS.

 3. Men är det alltså så att eTwinning står för flyg och hotell?
  Gogglade NSS och hittade eTwinning National Support Services: http://www.etwinning.net/sv/pub/help/nss.htm
  Är det så att man alltså kontaktar kontaktpersonen för Sverige om man som pedagog vill åka på en workshop och så ombesörjer de resa och boende så behöver man bara mat- och fickpengar?

 4. Hej Charlotte!

  Ja – tidigare kunde man ansöka själv – nu blir man inbjuden genom att man anmäler sig och sedan blir inbjuden av NSS som har 1 – 3 platser att fördela inom Sverige. När man har blivit inbjuden så står eTwinning för flyg, hotell, mat och excellent utbildning och gemenskap med de kollegor från hela Europa som är där – det brukar vara runt 100 deltagare på varje. När man kommer hem så skriver man en utvärdering som läggs ut på hemsidan som information till alla oss som inte varit där om vad det har handlat om. En fantastisk upplevelse – men mycket är upp till en själv vad man gör av det…
  Sök… njut … upplev … lär … vidga vyerna/kollegiet/klassrummet…

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!