Publicerat:

På resa med Google Streetview

Det är alltid roligt att se när objekt som är livlösa kommer till liv. För egen del grundar det sig säkert i kontakten med Lego när man var liten och tydligen finns det fler som jag eftersom den här filmen har skapats. Även om filmen är gullig går det självklart att ha den som utgångspunkt i geografi- och samhällskunskapsundervisningen. Verktyg som Google Streetview och Google Earth kan vara stora tillgångar i klassrummet för med ett enkelt knapptryck kan man visa hur det faktiskt ser ut i t ex Rio de Janeiro eller London.

Om det är någon som arbetar aktivt med Streetview och Google Earth så får ni gärna dela med er av era erfarenheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.