Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Stordåd kräver tid

Blåser i luggen på pojke.

I denna kortfilmsdokumentär får vi lära känna den indiske pojken Amar. Han är 14 år och drömmer om att bli cricketstjärna. Han försörjer sin familj genom att jobba sex och en halv dagar i veckan. Dessutom går han i skolan på eftermiddagarna, där han är bäst i klassen.

Filmen vann pris för bästa dokumentär på årets Vimeo filmfestival. Den är ett utmärkt exempel på hur en observationsdokumentär kan se ut och den visar tydligt hur barn i andra kulturer inte har samma förutsättningar som barn i Sverige. Trots det finns det likheter i drömmar och förväntningar.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel