Gå direkt till innehållet

Lärplattform hos UR: Didaktikens verktyg – om att lära och undervisa multimodalt.

Publicerat: Skribent: Red. Pedagog Malmö
Frågor kopplade till digitalisering och lärande.

Skärmavbild från utbildningsradion om didaktikens verktyg.Om du som lärare vill lära dig mer hur man kan arbeta med IKT som en resurs i undervisningen erbjuder nu UR en lärplattform för detta. Webbplatsen riktar sig till blivande lärare i lärarutbildningen och till verksamma lärare såväl i organiserad lärarfortbildning som i den egna kompetensutvecklingen:

http://www.ur.se/didaktikensverktyg/om-didaktikens-verktyg/

Mål och syfte
UR har i uppdrag gjort detta utbildningsprogram Didaktikens verktyg. Genom att utgå från akademiska texter och koppla ihop dessa med lärresurser i form av program och länkar mm erbjuds den studerande att själv erfara att lära multimodalt, att reflektera kring detta lärande samt att få kunskap om hur man kan arbeta med användning av digitala resurser som didaktiska verktyg.

Film: Kort introduktion

Kategorier

Temablogg

2 Kommentarer

  1. Hej!

    Är Didaktikens Verktyg nerlagt? Vi ska dra igång IKT till våra elever och de hade varit superspännande att testa om detta är något vi skulle kunna jobba med!

    1. Hej Andreas! Det bästa är nog att maila till Utbildningsradion och höra hur det är. Om det har lagts ner så kanske de har ett arkiv någonstans ni kan få tillgång till?
      Vänligen Johanna/Pedagog Malmö

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!