Gå direkt till innehållet

En dator för barns lärande

Publicerat: Skribent: Gästbloggare
Barn syns på skärmen av en stationär dator.


En videopresentation om en dator anpassad för yngre barns lärande med tanke på metoden ”att skriva sig till läsning”. Datorn har enkel talsyntes kopplad till program för skivande.

Gränssnittet är designat för att datorn skall vara smidig och rolig för barn och personal att arbeta med. Det finns ett urval av pedagogiska program och program för kreativt skapande.

Det finns även mer avancerade verktyg för kommunikation, text, bild, ljud och videoproduktion. Datorn är gjord för att vara robust i barnverksamhet och är enkel att hantera.

Allt utom några program är open source och bygger på Edubuntu, en variant av Ubuntu, ett av de stora Linuxsystemen som används mycket i undervisning i världen och även i kommuner i Sverige.

I Fosie stadsdel finns mångårig erfarenhet av Edubuntu som används på de flesta förskolor och i en del skolor. Då äldre, begagnade datorer kan användas och kostnaden för mjukvara är i det närmaste noll är det även ett hållbart datoranvändande.

För den som vill veta mer om detta delar jag gärna med mig och den vetgirige kan även se mitt inlägg;
Gör en dator till kidsen – gratis och miljövänligt

Text: Staffan Hessel

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!