Gå direkt till innehållet

Publicerat:

När tre gymnasiebibliotek blir ett

 – delar Nya Malmö Latin med sig av sin kunskap och skänker utvalda böcker.

Idag öppnar Gymnasiemässan ute i Hyllie. Fristående och kommunala gymnasieskolor i Malmö, Vellinge, Trelleborg, Svedala och Skurup är på plats. I anslutning till Nya Malmö latins monter skänker vi gallrade böcker till besökarna.

Det rör sig om attraktiva ungdomsböcker som funnits i många exemplar på de tre skolorna: Heleneholms gymnasium, Malmö latinskola och Mediegymnasiet. Till exempel böcker av författarna Joyce Carol Oates, Bali Rai, Kate Cann, Johanna Thydell,  Jens Lapidus, Stephenie Meyer, J. K. Rowling och många många fler.

Naturskyddsföreningen har – redan innan skolan startat – utsett Nya Malmö Latin till modellskola för att utveckla nya pedagogiska arbetsformer med fokus på hållbar utveckling.

Hållbar utveckling präglar därför självklart även gallringsarbetet och min intention är att försöka hitta ett “nytt hem” åt varje bok som inte följer med till Nya latin. Målsättningen är att ingen bok ska behöva slängas. Därför skänker vi nu böcker. Så…

Text: Karin Ahlstedt

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel