Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Levande streckgubbe med hjälp av Animation Studio!

Ikonen för appen Animationstudio.

När man är ledig är det härligt att bara kunna sjunka in i något och låta tiden försvinna. Det kan vara i en bok men också genom att leka och experimentera på sin iPad. Jag försvann in i animationens värld och tappade helt bort tiden då jag ritade teckning på teckning för att skapa några sekunders film.

Ikonen för appen Animationstudio.Animationerna jag skapade ritade jag på min iPad i appen Animation Studio som sedan sätter samman teckningarna till en film. När man ritar en teckning ser man föregående bild transparent på skärmen, vilket gör att man enkelt kan kan göra samma teckning igen – fast med en liten, liten förändring.

Visualisera och gestalta skeenden och förlopp
Jag är ingen stjärna på att teckna men jag fascineras av att en streckgubbe kan bli levande. Jag gjorde tre animationer om vardera ca 20-30 teckningar. Dessa tre animationer kan du se i filmen ovan. I skolan kan både elever och pedagoger använda Animation Studio för att visualisera och gestalta skeenden och förlopp.

Animation Express
Det finns en gratisversion som heter Animation Express. Fullversionen Animation Studio kostar 29 kronor, då får man också ett galleri med bilder. De har jag inte provat. Jag tycker helt enkelt det är roligare att göra mina egna bilder levande. Färdiga filmer kan exporteras till  Bildgalleriet och delas via e-post och till YouTube. Se instruktionsvideo på engelska här under:

Charlotte Christoffersen
it-pedagog
Centrum för Pedagogisk Inspiration

http://www.youtube.com/watch?v=ctiIDDQOs6o

kommentarer

  1. Vad snyggt! Tusen tack för tipset! Jag har även haft spännande utmaningar med PuppetPals som jag fick tips om på Pedagog Malmö!
    /Ulf

  2. […] on webapps2.malmo.se Share this:DelaSkriv utGoogle +1FacebookTwitterGillaGillaBe the first to like this. Det här […]

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Slumpa en artikel