Gå direkt till innehållet

Malmö – från arkivet

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Gammaldags buss.

Oavsett om man är född i Malmö eller inflyttad till denna mångfaldens stad är det svårt att inte bli fångad av denna över 50 år gamla film. Det är kul att se platser som har förändrats jättemycket sedan 1961, när den här filmen gjordes, men det är ännu roligare att se platser som ser precis likadana ut idag.

Bortsett från att nostalgiklockorna ringer högt, så kan den här filmen självklart användas när man arbetar med Malmö och dess historia. Många elever kan säkert tycka att det är roligt att leta upp många av de platser och statyer som skymtar förbi i filmen. Det finns med andra ord många anledningar till att visa denna film i klassrummet, men den bästa är berättarrösten, som tillhör Nils Poppe.


Eftersom filmen inte går att bädda in är bilden en länk till Filmarkivet.se, där filmen finns i sin helhet.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!