Gå direkt till innehållet

Ett litet rymdäventyr

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Kvinna i grönt ljus.

Alla som har växt upp med science fiction på 80-talet, eller som fastnat i repriser av det samma någon regnig eftermiddag, kommer alldeles säkert känna igen den atmosfär som omger denna kortfilm.

När science fiction är som bäst finns det oftast mycket att ta med sig och att diskutera, vilket även är fallet med C (299,792 km/s). Först och främst är det mycket matte och fysik, vilket blir naturligt när det handlar om rymden och resor i ljusets hastighet. Dessutom finns det utrymme för att diskutera Jorden som vårt hem och vad händer när den inte finns längre? Kommer det att finnas människor på vår planet den dag då vår sol brinner ut?

Ger man utrymme för stora frågor som kanske inte har något enkelt svar kan den här filmen (och andra) vara en bra plats att utgå ifrån eftersom det blir lättare att föra en diskussion utifrån en gemensam plattform.

Läs mer:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusets_hastighet

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!