Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Tre skolwebbar i Malmö bland 100 bästa!

Skärmavbild av webbstjärnans hemsida.

Skärmavbild av webbstjärnans hemsida.

 

Den 14 maj avslöjas årets vinnare i Webbstjärnans tävling om bästa skolwebb 2013. Den 18 april sållande juryn ut de 100 bästa bidragen bland 2534 tävlande som går vidare mot final  – tre av bidragen är från Malmö skolor!

Skärmavbild av daily cosmetics hemsida.

Daily Cosmetic
Malmö Borgarskola, Malmö

Webbplatsen är gjord av fyra tjejer som går tredje året på naturvetenskapliga programmet på Malmö Borgarskola. De har som sitt  100-poängsprojekt valt att arbeta med kosmetika. Syftet med webbpaltsen är att göra lättförståelig information för människor som vill veta mer om innehållet i kosmetiska produkter samt vad dessa orsakar för problem för vår hälsa, miljö och även djur som blir utsatta för djurförsök. Adress till webbplatsen: http://dailycosmetics.se

Skärmavbild av redesigns hemsida.REdesignIT
Sofielundsskolan, Malmö

Webbplatsen är gjord av en slöjdklass i åk 9 och deras textillärare Barbro SköldenbergSofielundsskolan i Malmö. Eleverna har fått i uppdrag att ta med var sitt textilt föremål hemifrån som är på väg att kasseras och sedan återanvända föremålet genom att sy om det till en ny produkt. Arbetet dokumenteras i bloggen. Projektet tar även upp frågor kring textil konsumtion och tillverkning. Adress till webbplatsen: http://redesignit.se

Skärmbild av Nalleresans hemsida.Nallresan.se
Sofielundsskolan, Malmö

Klass 4a & 4b på Sofielundsskolan deltog redan förra året med sin webbplats Nalleresan.se och tog då ett brons i sin tävlingsklass. Eftersom Nallen fortfarande är på resande fot mellan skolor i Sverige tävlar webbplatsen även i år. Eleverna i klassen har själva sytt Nallen på textilslöjden och snickrat ett litet hus på träslöjden som hen kan bo i under sin resa. Syftet med webbplatsen är att våga berätta om sig själv och att de som Nalle träffar på under sin resa ska berätta tillbaka. Att öppna vyerna för varandra. Att visa hur lika och olika vi är i vårt avlånga land. Adress till webbplatsen: http://nalleresan.se/

Juryarbete och Allmänhetens röst

Den 14 maj avslöjas pristagarna i de olika tävlingsklasserna och då är det också prisutdelning i Stockholm. Prisutdelningen kan ni följa på webb-TV från Webbstjärnans webbplats. Bästa webbplats av alla får 20.000 kronor! De slutliga finalisterna gallras fram stegvis av en jury. Allmänheten kan också rösta fram sitt favoritbidrag här.

Om webbstjärnan

Alla elever som går i svenska grund- och gymnasieskolan får delta i Webbstjärnan genom att göra en webbplats av skolarbetet. När eleverna  gör en webbplats lär de sig även om Internet och källkritik. Läs mer om webbstjärnan och tävlingen – och satsa på att delta med dina elever nästa år: http://www.webbstjarnan.se/

Text:
Charlotte Christoffersen
it-pedagog
Centrum för Pedagogisk Inspiration

 

 

kommentarer

  1. Nalleresan.se har blivit nominerad till årets webbstjärna i klassen Grundskola 1-5! De nominerade lagen är inbjudna till Webbstjärnans prisutdelning den 14 maj som även kommer att sändas via webben. Barbro Sköldenberg är dessutom nominerad till lärarpirset. Läs mer här: http://www.webbstjarnan.se/blogg/de-nominerade-lagen-i-webbstjarnan-2013/

  2. GRATTIS Barbro Sköldenberg på Sofielundsskolan till Webbstjärnans Lärarpris. Motiveringen lyder delvis att Barbro på ett utmärkt sätt knyter ihop textilslöjd med språkutveckling och internetkunskap.

    GRATTIS klass 4a & 4b på Sofielundsskolan till silverplaceringen för er webbplats Nalleresan.se

    GRATTIS till Carola, Cindy, Ariana och Farah på Malmö Borgarskola för det fina omnämnandet för att ni på er webbplats dailycosmetics.se så pedagogiskt förklarar vad Creative Commons är ( http://dailycosmetics.se/?page_id=625 ) . Kul!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel