Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Sommarkänsla i ordrika Klagshamn

Två personer vid strandlinjen.

 

Fyra personer på stranden.

Tillsammans med deltagare från Hyllie Park Folkhögskola tog vi oss idag ut till Klagshamns udde. Det var en 45 minuters promenad från 6´ans busshållplats till själva spetsen på Klagshamnsudden. Det verkade inte bekymra deltagarna i gruppen att dagen också innebar en promenad. Solen sken och vi hade många trevliga samtal. Vi stannade på några ställen utmed stigen, bl a för att lyssna på Näktergal och för att prata om områdets kalkrika historia. Väl framme dukade vi fram maten, i skuggan såklart. Någon hade med sig fiskespö och kantade bort med en liten grupp för att pröva lyckan på Horngädda.

Fyra personer vid äng, en av dem håller upp en maskros.
Rafed (med blomman i handen), Nadja och Khaled arbetar med beskrivningar av bl a maskros.

När alla ätit upp samlades vi för att göra en övning. I grupper om 4 personer samlade deltagarna in saker de hittade i naturen omkring oss på platsen. Pinnarna, blommorna och allt annat deltagarna hittade beskrev de sedan för varandra. Det var stickiga nässlor och levande blad, goda till sallad maskrosor m.m. De beskrivande orden skrevs upp på ett papper och tas med in i klassrummet.

Två personer vid strandlinjen.

En uppställd tubkikare drog till sig visst intresse. Flera deltagare tyckte att det var ett bra sätt att lära sig nya ord på och en bra dag för att upptäcka en ny plats på.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.