Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Cykelutflykt i inre Köpenhamn!

Kvinna cyklar på gul cykel på grusväg.

Upplev Köpenhamn på ett annorlunda sätt. Gör en cykelutflykt i det inre Köpenhamn på enbart cykelvägar. En del av cykelvägarna ligger i helt bilfri miljö. På en sådan här cykelutflykt ska man inte ha bråttom. Det är promenadcykling med många stopp som gäller.

Karta med cykelrutt samt förslag på hållpunkter för cykelutflykten finns på https://sites.google.com/site/cykelkbh/.


Visa En Cykeltur i inre Köpenhamn på en större karta

Uppslaget till utflykten samt rutt kommer från en artikel, ”Utsikt från andra sidan” i Sydsvenskan 2009 av Catarina Rolfsdotter-Jansson tillsammans med Malmöbon, arkitekten och cykelfantasten Stefan Thörnqvist. Läs artikel här.

Bild på strand med texten: Utsikt från andra sidan.

 

Sommarlovtips av
Charlotte Christoffersen
it-pedagog, Centrum för Pedagogisk Inspiratione
redaktör på Pedagog Malmö

 

 

Kvinna cyklar på gul cykel på grusväg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kommentarer

  1. Stort tack Stefan för denna härliga och miljöombytliga cykeltur i härliga Köpenhamn! Jag och min fru gjorde den i augusti 2011 och den har bidragit till att vi exempelvis för ett par veckor sedan upptäckte sju nya cykelturer (som går in och ut ur din komposition via cphx.dk ). Senast från Svanemölle strand via Amalienborg förbi Norrebro och till Islands brygge.
    Cykel är ett underbart och avstressande sätt att få uppleva Köpenhamn på med cykelvägar precis överallt, oavsett trafikerad gata eller den Gröne sti!

  2. Stort tack själv, kul att denna lilla insats från min sida kan inspirera. Det kan ju alltid vara en källa till att man kommer igång med cykling på den danska sidan och vartefter som du nämner så vidgar man bara sina ”cirklar” Det finns en tur som är ganska fin tycker jag, och den går i en vid båge kring Köpenhamn, i ett grönt stråk som man ser om man har en tillräckligt stor karta.
    Sedan är ju alltid norra Själland en rik källa att ösa ur, om så bara som en dagstur – där finns skog, byar, stränder och hav. Tåget till Helsingborg, cykeln är gratis på båtarna (ta de stora nya båtarna), cykla från Helsingör till Hornbaek eller ändå till Gilleleje och tillbaks. Alternativt tar man tåget tillbaka genom skogen till Helsingör.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

Temablogg

Slumpa en artikel