Gå direkt till innehållet

Fel viktklass, eller i din klass?

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Robot med boxningshandskar.

Sommarens första robotfilm i vår filmkrönika är en kort men rolig scen inspirerad av filmen Real Steel. Den här korta filmen är gjord av studenter som pluggar datoranimering och specialeffekter. Slutresultatet är välgjort och mer imponerande än vad många biofilmer presterar.

Många av de program som används i datoranimering av t ex robotar är gratis för studenter och lärare, vilket innebär att de som är nyfikna och intresserade av att prova på kan ladda hem programmen. På samma sätt som programmering och kod lyfts fram tycker jag att kreativt arbete med datoranimering är minst lika värdefullt.

Autodesk har program som 3ds Max och Maya
Maxon har Cinema 4D

Tyvärr är det inte helt enkelt att fylla i alla fält, så tålamod och framförhållning är bra sällskap. Eller gå på knock!

2 Kommentarer

 1. Imponerande!!!
  Vilka killar/tjejer ligger bakom programmeringen?
  Vi är ett band som behöver en video till vår låt.
  Är det möjligt att få några kontakter?
  Mvh,
  Stefan

 2. Hej,
  Just den här filmen är gjord av studenter på en ”Animation and VFX Course” organiserad av Platige Image and CD Projekt RED. Läs mer och kontaktinfo här:
  http://www.platigeacademy.com/kontakt.html

  Det handlar inte så mycket om programmering, utan mer om att bygga 3D-modeller i 3ds Max, Maya och C4D och sedan styra modellen utifrån Motion Capture (något man kan göra med en Kinect och After Effects). Eventuellt finns det mediegymnasier som kanske arbetar med de här programmen och kan hjälpa dig med ditt projekt. Tänk bara på att det ligger många timmar bakom den filmen som visas här och även om videoeffekter går fortare att skapa idag än för 10 år sedan, kostar det om man vill använda avancerade 3D-animerade scener i sina filmprojekt.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!