Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Skolbibliotek i fokus: Ängsdals skola

Kvinna läser för två elever.

Fakta om Ängsdals skola.Medan kommunala skolor i det gamla stadsdelsområdet Limhamn-Bunkeflo rustar ner sina skolbibliotek och säger upp personalen, blomstrar en fantastisk skolbiblioteksverksamhet – på en friskola. En skola som tar lagen på allvar och ser sitt skolbibliotek som en viktig resurs för att uppfylla målen från Lgr11. En medveten rektor som ser den stora vinsten med att ha ett skolbibliotek, personal som samarbetar och en eldsjäl till skolbibliotekarie har gjort att skolbiblioteksverksamheten blivit ett av skolans kännetecken. Fantasi, kreativitet, glädje och lust är de perfekta ingredienserna för att förverkliga Lgr11 på ett framgångsrikt sätt med hjälp av ett skolbibliotek. Välkommen till Ängsdals skola och ta en titt på vad som händer där.

 Bilder

Text: Aleksandra Erlandsson

kommentarer

  1. Bra jobb och fint att skolbiblioteken uppmärksammas!

  2. Jag håller med dig Aleksandra om att det är en skrämmande att se hur skolbiblioteken rustas ner. Den nya skollagen innebär ju att alla elever ska ha tillgång till skolbibliotek som stöd för lärande och kunskapsutveckling i alla ämnen. Men utan rätt kompetens kan man knappast tala om ett skolbibliotek. Det är svårt att se hur den svenska skolan kan vara likvärdigt när skolbiblioteksverksamheten ser så olika ut på skolorna. Bara här i Malmö skiftar skolbiblioteksverksamheterna enormt. Har då alla barn och elever samma förutsättningar att få en likvärdig utbildning?

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel