Gå direkt till innehållet

Joel är död

Publicerat: Skribent: Maria Lindroth
Bokomslag till Joel är död.

Bokomslag till Joel är död.

Författaren Hans Peterson har ett långt författarskap bakom sig. Han debuterade redan 1945 och har bland annat skrivit ett flertal böcker med historiska motiv. Fortfarande verksam skriver han nu lättläst för Nypon förlag.

Linus är en vanlig kille i en vanlig familj. Han har en storebror som heter Joel och som är hans stora förebild.

En dag händer det ofattbara. En polis ringer på dörren och berättar att Joel råkat ut för en trafikolycka. Joel är död.

Berättelsen skildrar framförallt Linus känslor och hur han hanterar den sorgliga händelsen. Pappan, Joels flickvän, bästa kompisen är viktiga personer i Linus närhet som hjälper honom att komma vidare i livet.

Det här är en tunn liten bok med korta meningar och luftig text. Trots fåordigheten tycker jag att författaren träffar mitt i prick och lyckas förmedla precis hur Linus känner och tänker. Fint med bok som tar upp killars känslor på ett rakt och ärligt sätt.

Boken är lämplig från 9 år och uppåt. På förlagets hemsida finns arbetsmaterial för lärare som vill använda boken i undervisningen.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!