Publicerat:

Borta bra, men hemma bäst

När är man redo att flytta hemifrån? Den frågan och många till kan man arbeta med efter att ha tittat på veckans film Leaving Home. Den handlar om en pojke vars pappa anser att det är dags för honom att flytta hemifrån. Nu visar det sig att det inte blir riktigt så enkelt som han tänkt sig.

Det finns säkert många sätt att arbeta på när man ska prata om vad som krävs för att kunna skaffa sin första lägenhet. Vilka färdigheter behöver man? Vad lär jag mig i skolan och vad lär jag mig hemma? Vem ska man ringa om kökskranen läcker, eller fixar man det själv? Skolans uppgift är att skapa ett livslångt lärande och ett av de viktigare målen är att våra elever ska ha de kunskaper med sig som behövs den dagen de flyttar hemifrån.

Den sista frågan man kan ta med sig är varför det heter att flytta hemifrån? Vad är det i så fall man flyttar till?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.