Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Nostalgi, men ändå inte

Gamla bilar parkerade.

För alla som befinner sig i trafikerade områden på väg till och från skolan (arbetet) kan känna igen sig i veckans film. Det tråkiga är då att filmen är nästan 60 år gammal och fortfarande brottas våra städer med samma problem. Visst är stadsplanering något långsiktigt, men var går gränsen? Detta är en propagandafilm för att använda kollektivtrafiken och det finns många retorikexempel i filmen som går att diskutera i ett klassrum.

Filmen är gjord av Gösta Werner, som även gjorde den här filmen. Precis som då använder han i veckans film en berättarröst som för många är lätt att känna igen. Torsten Lilliecrona, mer känd som farbror Melker i Vi på Saltkråkan, delar med sig av sin lugna stämma.

TIPS! Lyssna extra noga i början när Malmöbilisten kortfattat presenteras.

Observera att bilden är en länk till Filmarkivet.se där filmen finns. Det går tyvärr inte att bädda in den.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.