Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Kampen för jämställdhet i Sierra Leone

Målning av kvinna med stor hatt.

Det lilla västafrikanska landet Sierra Leone plågades av inbördeskrig mellan 1991 och 2002, och det räknas till ett av världens fattigaste länder. Kvinnorna i det här landet spelade en stor roll i fredsprocessen, men idag kämpar de för att få 30 procent av platserna i landets parlament.

Veckans film berättar om tre kvinnor som driver denna fråga idag och även om det är en dokumentär använder den en form som är ovanlig. Delar av filmen är animerade som levande oljemålningar, vilket förstärker filmens allvarliga tema. Även om filmen säkert kan upplevas som svår, är det en otroligt vacker produktion och med rätt förarbete kan den fördjupa förståelsen för kvinnors situation i Sierra Leone.

Läs mer om Sierra Leone på Wikipedia.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.