Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Skolbibliotek i fokus: Holmaskolan och Kroksbäcksskolan

På stadsområde Väster har två närliggande skolor, Holmaskolan och Kroksbäcksskolan, löst bemanningsfrågan genom att slå sig ihop och dela på en bibliotekarie. Petra Hammenskog arbetar således 50% på varje skola, två heldagar per skola och en delad dag.

Skolorna lägger ner mycket arbete på läs- och språkutveckling och här är bibliotekarien en viktig person. Alla klasser är schemalagda för besök i biblioteket, där Petra samarbetar med klasslärarna för att förse varje elev med ”rätt” bok. Det arbetet har verkligen gett resultat, för förra året låg såväl Holma som Kroksbäck i topp i utlåningsstatistiken. Lilla Holmaskolan med 238 elever lånade över 17.000 band och var därmed den skola i Malmö som hade flest utlån!

Den höga siffran har kanske sin förklaring i att Holmaskolan välkomnar områdets förskolor att låna böcker. Hit kommer också förskolebarnen för att träffa AnnaSaga, förskollärare med specialkompetens i muntligt berättande, som tar emot barnen i sagorummet. Sagorummet är Holmaskolans stolthet, ett mysigt inrett krypin med dämpad belysning, som även skolbarnen använder när de vill dra sig undan för att läsa i lugn och ro eller samlas för högläsning.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.