Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Malmös antirasistiska elevnätverk planerar inför Malmöfestivalen!

Som det bloggats om tidigare här på Pedagog Malmö har vi på Normbrytande Rättigheter den stora förmånen att få jobba tillsammans med CPI och fem malmöskolor med att dra igång och driva Malmös första Antirasistiska Elevnätverk. Efter uppstarten den 13 maj har vi alla hållit kontakten på facebook, och kände att vi inte ville gå på sommarlov utan att ses igen!
I förra veckan träffades så elevnätverket på Tallriken i pilldammsparken för lite korvgrillning, och med ett mål för dagen: Malmöfestivalen.

Under uppstarten kom Malmöfestivalen på tal, och alla eleverna var direkt med på att vi skulle höras och synas där! Under grillningen bollades det idéer hej vilt – konsert, debatt, demonstration, hopprep, ”gissa etniciteten” och mycket mer. Efter mycket snack kom vi fram till att vi skulle köra på ett antirasistiskt photobooth – där alla Malmös ungdomar kan gå in och med ett budskap ta ställning mot rasism och för allas lika värde. Bilderna kommer sen delas på sociala medier och sättas upp runt vårt photobooth under festivalen. Utöver det planeras det också flera kringhändelser som vi kommer få veta mer om när det närmar sig.

Så håll utkik när programmet släpps i veckorna efter Malmös Antirasistiska Elevnätverks photobooth! Och missa oss såklart inte på malmöfestivalen!

Text: Normbrytande rättigheter

2 kommentarer

  1. Fantastiskt bra och viktigt att det antirasistiska elevnätverket har kommit igång. Vilken kul idé med en photobooth!

  2. Superbra! Behövs verkligen jobbas aktivt med denna fråga som man önskade var en ickefråga.
    Lycka till!
    Mvh
    Mari Riise

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.