Gå direkt till innehållet

Måndagen den 9/6 var en stor dag på Pauli!

Publicerat: Skribent: Gästbloggare
Regnbågsfärgade bokstäver.

Denna förmiddag anordnas av Pauliskolans likabehandlingselevgrupp Onorma  Malmö med normkritik som fokus. Aulan fylldes av omkring 200 elever och personal. Det blev fantastiska möten! Publiken fångades av talarna som var enormt engagerade och inspirerande och stundvis gick det att ta på stämningen i luften. Vanessa Marco talade om vikten för att samtala om tunga ämnen som normkritik, jämställdhet, antirasism, sexuellt våld med mera i skolan och i andra sammanhang. Dagen innehöll enormt viktiga ämnen framförda av grymma personer. Vanessa Marco från Fatta och Femtastic, poesi av S.T.I.C.S, uppträdande av Behrang Miri och föreläsning av Sarah Delshad från muslimska feminister.

Normkritiken är levande!

Regnbågsfärgade bokstäver.

Vad händer?

Kvinna föreläser framför projicerad presentation.

Temat för dagen är normkritik, intersektionalitet, antirasism och jämställdhet.  Den är riktad till skolans ettor, tvåor medtillhörande och intresserad personal. Aktiviteten är obligatorisk för inbjudna elever. Tanken är att vi tillsammans ska få nya tankar och perspektiv med oss från denna dag.

Text och bild: Anna Thorsell, genuspilot, Pauliskola

Människor sitter i aula på Pauliskolan.

 

 

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!