Gå direkt till innehållet

På egen hand

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Kvinna tittar förundrat upp.

Med sina dryga 17 minuter är veckans film en av de längre filmerna som vi haft med, vid sidan av våra långfilmstips. Den här filmen kräver en del av tittaren eftersom den inte ger bort något gratis. Förutom att filmen är bra och kan änvändas enbart i det syftet, har den även element som kan hitta in i filosofi- och psykologistudier. Varför är vi som vi är? Vad är anledningen till att vi beter oss som vi gör.

Veckans film handlar om en ung tjej som försöker ta sig vidare i livet, men kämpar samtidigt med andra delar av verkligheten som håller ett fast grepp om henne. Filmen Abigail är välspelad och finstämt producerad, med ett behagligt tempo som ger plats att tänka under tiden man ser filmen. Fotot håller hög klass och det finns mycket att lära där om man är intresserad. En skön sommarfilm för alla ni som inte fyllt igen kalenderns alla tomma luckor.

Kategorier

Temablogg

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!