Gå direkt till innehållet

Människans bäste vän

Publicerat: Skribent: Tobias Sonestedt
Tecknad hund ser förvånad ut.

I en värld som håller på att gå under separeras en pojke från sin hund, samtidigt som han tappar sin ena sko. Detta är utgångsläget i denna fyra minuter korta tecknade kortfilm. Vissa scener kanske kan upplevas som lite läskiga, men filmen är rätt gullig i sin helhet, trots temat. Den är charmigt tecknad och man blir snabbt uppslukad av den värld som målas upp.

Filmen lämnar utrymme till diskussioner om allt från vad man skulle göra om katastrofen är framme, till vilken uppgift husdjur har idag i vårt samhälle. Det finns många spännande samtal som kan födas ur filmer som denna och det visar på vilken kraft som bor i denna uttrycksform.

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!