Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Konsten att ifrågasätta

I veckans film inleder Eric Haraldsson med följande ord: ”En sak som gör oss till ett skolbibliotek i Världsklass är att vi hela tiden ställer frågan – varför?”

Eric arbetar tillsammans med Rebecca Borg som skolbibliotekssamordnare för grundskolorna i Växjö kommun, men arbetar också på två av Växjös kommunala grundskolor – Centrumskolan och Ringsbergskolan. Båda skolorna har utnämnts till att ha Skolbibliotek i världsklass.

I våras åkte Pedagog Malmö till Växjö för att ta reda på mer om vad som gör att just så många skolbibliotek i Växjö fått nämnda utmärkelse. Vad är tricket? Hör Eric och Rebecca berätta om konsten att ifrågasätta och andra framgångsfaktorer.

Rebecca och Eric gör nästan inget som är oöverlagt. I allt de tar sig för finns alltid ett syfte med tydliga mål. Ju tydligare mål man skapar, desto större är chansen att faktiskt nå dem.

-Det gäller att undvika att göra som vi alltid har gjort. Annars kommer vi att få samma resultat som vi alltid har fått, poängterar både Eric och Rebecca.

Text: Karin Ahlstedt

Se tidigare filmer från Växjö:

Växjös skolbibliotek i världsklass – vad är tricket?

Konsten att vara en del av verksamheten

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slumpa en artikel