Publicerat:

Veckans högläsningstips

Det finns nog inget som väcker barns intresse för böckernas värld som högläsning. Via böckerna får de ta del av världar som ligger bortom den omedelbart närvarande. Genom läsningen får de en gemensam upplevelse som de kan prata om och reflektera över tillsammans. Lässtunderna är också viktiga när det gäller att utveckla barnens språkliga självförtroende. Genom högläsning möter de språkliga utmaningar som leder till att de utvecklar ett rikt språk.

Första avsnittet i serien “Veckans högläsningstips” handlar om boken Ett syskon från yttre rymden av Ulf Stark och Sara Gimbergsson. Görel Reimer, bibliotekarie på Pedagogisk Inspiration Malmö, berättar och läser högt.

Text: Karin Ahlstedt

 

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.