Gå direkt till innehållet

Veckans högläsningstips

Publicerat: Skribent: Gästbloggare

Det finns nog inget som väcker barns intresse för böckernas värld som högläsning. Via böckerna får de ta del av världar som ligger bortom den omedelbart närvarande. Genom läsningen får de en gemensam upplevelse som de kan prata om och reflektera över tillsammans. Lässtunderna är också viktiga när det gäller att utveckla barnens språkliga självförtroende. Genom högläsning möter de språkliga utmaningar som leder till att de utvecklar ett rikt språk.

Första avsnittet i serien ”Veckans högläsningstips” handlar om boken Ett syskon från yttre rymden av Ulf Stark och Sara Gimbergsson. Görel Reimer, bibliotekarie på Pedagogisk Inspiration Malmö, berättar och läser högt.

Text: Karin Ahlstedt

 

2 Kommentarer

  1. Tack Görel! Du läser bra och boken är underbar! Kul initativ!
    Hälsningar från Ulf

    1. Tack Ulf. Skulle ge mycket för att höra dig läsa högt!

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!