Gå direkt till innehållet

Veckans högläsningstips

Publicerat: Skribent: Maria Lindroth
Görel Reimer

Veckans högläsningsbok utspelar sig i ett flyktingläger i Saharas öken. Pojken Kori är huvudperson i Karamellens ord av Gonzalo Moure. Han är döv och har svårt att kommunicera med omvärlden. En vändpunkt för honom blir när dromedarungen Karamell, som pojken döper honom till, föds. Karamell överför ord till pojken som han skriver ner i form av dikter.

Görel Reimer tycker att Karamellens ord är en mycket användbar bok. Den handlar om funktionsnedsättning, om stark vänskap men också om hur man hanterar sorg. Här finns mycket som man kan prata med barnen om.

Görel rekommenderar också ett material som UNICEF har gett ut, På upptäcksfärd. Där finns uppgifter riktade till såväl elev som lärare, som man kan koppla till arbetet med boken.

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!