Gå direkt till innehållet

Veckans högläsningstips

Publicerat: Skribent: Gästbloggare

Sluta inte med högläsning bara för att barnen lärt sig att läsa själva. Och sluta inte heller läsa bilderböcker bara för att barnen blir lite äldre. Det finns mängder med bilderböcker som nästan kräver äldre barn som förstår deras budskap, humor eller mer komplicerade intriger.

Boken om flickan Ynari är precis en sådan bok. Den är vackert illustrerad och tar upp de stora och små frågorna. Texten är filosofisk och poetisk. Berättelsen tar sin början med att Ynari möter en mycket liten man. Den lille mannen tar med henne på en resa som inte är jättelång, men ändå väldigt stor. Resan når djupt in i såväl Ynaris som läsarens/lyssnarens drömmar och tankar. Han lär henne en massa svåra ord och ordens innebörd. Ord kan betyda olika saker för olika människor…

Text: Karin Ahlstedt

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!