Gå direkt till innehållet

Teletal

Publicerat: Skribent: Ulrika Burman

Man pratar i telefon.

Fantastiska Sverige!

Sedan 2004 finns det en tjänst som nog många inte känner till. Det är ett gratis personligt samtalsstöd för personer som har behov av det. Det behövs inga diagnoser eller intyg, det räcker att du själv upplever ett behov av samtalsstöd!

Du ringer upp Teletal, 020-221144, och ni pratar tillsammans igenom vem du ska ringa och vilket stöd du vill ha. De kan t.ex. göra minnesanteckningar under samtalet och sedan skicka dessa till dig. Bra om man t.ex. har läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och inte hinner anteckna. Du kan också få hjälp med att tolka otydligt tal om du upplever att andra har svårt att förstå vad du säger. Teletal kan också hjälpa till att lotsa genom telefonväxlar m.m.

Är det inte fantastiskt!? Se mer på www.teletal.se

 

 

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU 2016/679), GDPR, och kompletterande nationell lagstiftning lämnar grundskoleförvaltningen i Malmö stad följande information om behandlingen av dina personuppgifter som sker när du väljer att kommentera artikel eller videoinslag på Pedagog Malmö. Läs mer här!