Gå direkt till innehållet

Publicerat:

Teddybjörnen som kom in från kylan

Affisch där det står mean teddies.

Vi fortsätter på det inslagna spåret från förra veckan med ännu en film inom skräcktemat. Denna veckas kortfilm är en tecknad historia, men med ett mycket behagligare slut. Det finns scener som kan uppfattas som lite läskiga, men förhoppningsvis får allt en bra inramning av det lyckliga slutet.

Generellt sett är teddybjörnar förknippade med mer gulliga sammanhang, men i veckans animerade kortfilm är situationen något mer skrämmande.

Filmens handling bygger en hel del på symbolik och utifrån ett helhetsperspektiv kan teddybjörnen ses som en beskyddare, som slåss mot t ex mardrömmar. Filmen kan på så sätt vara en liten introduktion till arbete med hjärnan och psykologi. Frågor att arbeta med kan vara; Vad är drömmar? Varför drömmer vi? Betyder våra drömmar något? Kanske inte världens lättaste frågor, men de kan skapa härliga diskussioner eleverna emellan.

Se filmen och låt tankarna flöda (och dröm sött).

Kommentera

Din e-post publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade med *

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy and användarvillkor gäller.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.